Flatrack containers

Alles wat je moet weten over Flatrack Containers

Flatrack containers zijn een veelgebruikte optie in de wereld van de logistiek en transport. Maar wat zijn flatrack containers precies en hoe kunnen ze worden ingezet? Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp.

Wat zijn Flatrack Containers?

Een flatrack container is een speciaal type container dat geen zijwanden of dak heeft, maar alleen een vloer en eindwanden. Dit maakt het mogelijk om grote, omvangrijke of onregelmatig gevormde ladingen te vervoeren die niet in standaard containers passen.

Flatrack containers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar ze hebben allemaal een platte bodem en kunnen worden gebruikt voor het transport van zware apparatuur, machines, grote buizen, en zelfs voertuigen zoals auto's en trucks.

Hoe kunnen Flatrack Containers worden ingezet?

  • Transport van grote machines en apparatuur: Een van de belangrijkste toepassingen van flatrack containers is het vervoeren van grote machines en apparatuur die te groot zijn voor standaardcontainers. Denk hierbij aan graafmachines, bulldozers, of zelfs windturbineonderdelen.
  • Verscheping van zware ladingen: Flatrack containers zijn ideaal voor het vervoeren van zware ladingen die te zwaar zijn voor standaardcontainers. Dit kunnen bijvoorbeeld grote stalen platen, industriële machines of bouwmaterialen zijn.
  • Transport van voertuigen: Door hun open ontwerp zijn flatrack containers perfect voor het verschepen van voertuigen zoals auto's, vrachtwagens, boten en zelfs helicopters. Ze bieden een stevige en veilige manier om voertuigen over lange afstanden te transporteren.

Flexibiliteit in ladingafmetingen

Een van de grootste voordelen van flatrack containers is de flexibiliteit in ladingafmetingen. Omdat ze geen vaste zijwanden hebben, kunnen ze worden aangepast aan de specifieke afmetingen van de lading, waardoor ze ideaal zijn voor het vervoeren van onregelmatig gevormde goederen.

Flatrack containers bieden een efficiënte en veelzijdige oplossing voor het transporteren van grote, omvangrijke of onregelmatig gevormde ladingen over lange afstanden. Of het nu gaat om machines, voertuigen of zware apparatuur, flatrack containers maken het mogelijk om goederen veilig en betrouwbaar te verschepen naar bestemmingen over de hele wereld.

Bij Mundo International Logistics begrijpen we de unieke eisen van verschillende soorten ladingen en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor al jouw verzendbehoeften.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze flatrack containerdiensten en hoe we je kunnen helpen met jouw internationale zendingen.